Kerhotoiminta

Hevosten parissa oleminen on ratsastamisen lisäksi paljon muuta; hevosmiestaitojen kehittäminen, mukava yhdessäolo ja uuden oppiminen kuuluvat olennaisina osina hevosharrastukseen. Heppakerhoissa  tehdään juuri näitä asioita, ollaan kavereiden kanssa, opetellaan yhdessä hevosista ja suoritetaan hevostaitomerkkejä.

Kerhot ovat kaikille avoimia ratsastuskokemukseen tai ikään katsomatta!

Kevätkaudella 2019 kerhot pyörähtävät käyntiin jälleen 12.1. noin joka toinen lauantai, eli: 12.1, 26.1, 9.2, 23.2 (ei vikellystä, vikellys 2.3!!!!), 9.3, 23.3, 6.4, 13.4, 4.5 ja 18.5

Kerhot järjestää yhteistyönä Hankasalmen Ratsastajat ja Hankasalmen 4H-yhdistys ja ne toimivat Hankasalmen ratsastuskoulun tiloissa.

HEVOSTAITOKERHO

Hevostaitokerhossa harjoitellaan perustaitoja hevostenhoidosta ja käyttäytymisestä. Tietojen ja taitojen karttuessa on mahdollisuus suorittaa hevostaitomerkkejä.

Toimintaan kuuluu niin oppimista kuin leikkimistä hevosten parissa. Pyrimme oppimaan mahdollisimman paljon tärkeitä asioita hevosista sekä teoriassa että käytännössä. Hevostaitokerhossa ei ratsasteta. Ehdoton edellytys kerhoilla kuitenkin on tekemisen hauskuus! Kerho saa käyttää tarvittaessa Hankasalmen ratsastuskoulun ratsastuskoulun tuntihevosia käytäntöharjoituksissa.

VIKELLYS

Vikellyksessä opetellaan perusliikkeet ja kokeneemmat harjoittelevat kur-liikkeitä. Lisäksi opetellaan punttaustekniikkaa ja joka harjoituksissa tietysti jumpataan ja venytellään.

Vikellys on laji, joka yhdistää kaksi liikuntamuotoa: hevosurheilun ja voimistelun.

Hevosen selässä voimistellessaan oppii ja vahvistaa liikunnallisia perustaitoja; rytmi,koordinaatio, notkeus ja tasapaino, jotka ovat myös perusedellytyksiä ratsastuksessa. Lisäksi siinä kokee hevosen läheisyyttä ja lämpöä. HanRan vikellysporukka koostuu tällä hetkellä tytöistä, mutta myös aikuiset ja pojat olisivat tervetulleita kokeilemaan lajia!

KEPPARIKERHO

Kepparikerho on liikunta- ja käsityöpainotteinen kerho. Kerhossa tehdään omat keppihevoset, mutta kepparin voi tuoda jo mukaan ensimmäiselle kerralle. Kerhossa askarrellaan, harjoitellaan keppareiden kanssa koulu- ja esteratsastusta sekä liikutaan musiikin tahdissa.