Kerhotoiminta

Hevosten parissa oleminen on ratsastamisen lisäksi paljon muuta; hevosmiestaitojen kehittäminen, mukava yhdessäolo ja uuden oppiminen kuuluvat olennaisina osina hevosharrastukseen. Heppakerhoissa  tehdään juuri näitä asioita, ollaan kavereiden kanssa, opetellaan yhdessä hevosista ja suoritetaan hevostaitomerkkejä.

Kerhot ovat kaikille avoimia ratsastuskokemukseen tai ikään katsomatta!

Kevätkaudella 2021 kerhot pyörähtävät käyntiin jälleen 16.1.  joka toinen lauantai, eli 30.1, 13.2, 27.2. 13.3, 27.3, 10.4, 24.4, 8.5, 22.5.

Kerhot järjestää yhteistyönä Hankasalmen Ratsastajat ja Hankasalmen 4H-yhdistys ja ne toimivat Hankasalmen ratsastuskoulun tiloissa.

HEVOSTAITOKERHO

Hevostaitokerhossa harjoitellaan perustaitoja hevostenhoidosta ja käyttäytymisestä. Tietojen ja taitojen karttuessa on mahdollisuus suorittaa hevostaitomerkkejä.

Toimintaan kuuluu niin oppimista kuin leikkimistä hevosten parissa. Pyrimme oppimaan mahdollisimman paljon tärkeitä asioita hevosista sekä teoriassa että käytännössä. Hevostaitokerhossa ei ratsasteta. Ehdoton edellytys kerhoilla kuitenkin on tekemisen hauskuus! Kerho saa käyttää tarvittaessa Hankasalmen ratsastuskoulun ratsastuskoulun tuntihevosia käytäntöharjoituksissa.

HOITSUKERHO

Hoitsukerho on kerho, jossa hoitohevosesta haaveileva tai hoitsun jo omaava pääsee oppimaan lisää hevosenhoidosta, harjoittelemaan erilaisia hoitotoimenpiteitä ja kerryttämään tietotaito-osaamistaan kehittyäkseen paremmaksi hevosten käsittelijäksi. Hoitsukerho on yli 9-vuotiaille. Kerhossa ei valitettavasti leikitä, mutta hevosten hoitamista, yhdessä tekemistä ja innostavaa ilmapiiriä on luvassa! 🙂

 

VIKELLYS

–VIKELLYSKERHO ON TAUOLLA —

Vikellyksessä opetellaan perusliikkeet ja kokeneemmat harjoittelevat kur-liikkeitä. Lisäksi opetellaan punttaustekniikkaa ja joka harjoituksissa tietysti jumpataan ja venytellään.

Vikellys on laji, joka yhdistää kaksi liikuntamuotoa: hevosurheilun ja voimistelun.

Hevosen selässä voimistellessaan oppii ja vahvistaa liikunnallisia perustaitoja; rytmi,koordinaatio, notkeus ja tasapaino, jotka ovat myös perusedellytyksiä ratsastuksessa. Lisäksi siinä kokee hevosen läheisyyttä ja lämpöä. HanRan vikellysporukka koostuu tällä hetkellä tytöistä, mutta myös aikuiset ja pojat olisivat tervetulleita kokeilemaan lajia!